Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

VIROLAHTI, PATANIEMI

Kohde on osa Salpalinjaan kuuluvaa puolustusketjua, jonka rakentaminen aloitettiin 1940. Se sijaitsee pellon laidalla, ryteikköisessä metsässä, 450 m lounaaseen Pataniemi-nimisestä tilasta. Kohteessa on teräsbetoninen panssaritorjuntatykin ja konekiväärin korsu nro 31, jonka yksityiskohdat on esitetty alakohteiden yhteydessä.

VIROLAHTI, NIEMENKANKAAN LINNOITTEET

Kohde on osa Salpalinjaan kuuluvaa puolustusketjua, jonka rakentaminen aloitettiin 1940. Se sijaitsee Soikonvuoren eteläpuolella, metsäautotien ja joen välisellä sekametsää ja idässä kuusimetsää kasvavalla alueella. Kohteen länsiosassa on teräsbetoninen tulenjohtokorsu nro 134 ja idässä, joen rannassa kahden konekiväärin korsu nro 33. Korsujen välisillä alueilla ja niiden taustoilla on maahan kaivettuja ja kallioon louhittuja, kenttälinnoitettuja taistelu- ja yhdyshautoja tuliasemineen, joita ei ole tutkittu kauttaaltaan. Taisteluhautojen päätorjuntasuunta on itään. Kohteen itäpuolella on panssarivaunun kivieste.

VIROLAHTI, SOIKONVUORI

Kohde on osa Salpalinjaan kuuluvaa puolustusketjua, jonka rakentaminen aloitettiin 1940. Se sijaitsee Soikonvuorella ja sen pohjoispuolen ympäristössä. Alue kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. Soikonvuoren koillisosassa on kallioon louhittu kahden konekivääriaseman ja majoitustunnelin muodostama korsu nro 240, jonka rakentaminen on jäänyt keskeneräiseksi. Kohteen pohjoisosassa on maahan kaivettuja ja kallioon louhittuja, kenttälinnoitettuja taistelu- ja yhdyshautoja tuliasemineen, joita ei ole tutkittu kauttaaltaan. Taisteluhautojen päätorjuntasuunta on itään. Kohteen eteläosassa on panssarivaunun kivieste.

VIROLAHTI, PULMIKAS

Kohde on osa Salpalinjaan kuuluvaa puolustusketjua, jonka rakentaminen aloitettiin 1940. Se sijaitsee kahdessa osassa Pulmikas-nimisen vakaveden länsipuolella. Alue kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. Kohteen eteläosassa on teräsbetoninen majoituskorsu nro 242 sekä konekiväärikorsu nro 241, jonka ampuma-aukossa on harvinainen aukkopanssarirakenne. Kohteen pohjoisosassa sijaitsee erillään tulenjohtokorsu nro 243. Korsujen 242 ja 241 välisellä alueella, sekä metsäsaarekkeella niiden pohjoispuolella on maahan kaivettuja ja kallioon louhittuja, kenttälinnoitettuja taistelu- ja yhdyshautoja tuliasemineen, joita ei ole tutkittu kauttaaltaan. Taisteluhautojen päätorjuntasuunta on itään. Kohteen itä- ja pohjoisosassa on panssarivaunun kivieste.

VIROLAHTI, SÄKÄJÄRVI

Kohde on osa Salpalinjaan kuuluvaa puolustusketjua, jonka rakentaminen aloitettiin 1940. Se sijaitsee neljässä osassa Säkäjärven vesistön länsirannalla. Alue kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. Kohteen eteläosassa on teräsbetoninen konekiväärikupukorsu nro 272, keskiosassa konekiväärikorsu nro 244, konekiväärikupupesäke 246a, konekiväärikupupesäkkeen ja miehistökorsun yhdistelmä nro 246 sekä konekiväärikorsu nro 248. Pohjoisosassa on konekiväärikorsu nro 249. Kohteessa on lisäksi maahan kaivettuja ja kallioon louhittuja, kenttälinnoitettuja taistelu- ja yhdyshautoja tuliasemineen, joita ei ole tutkittu kauttaaltaan. Taisteluhautojen päätorjuntasuunnat ovat itään ja etelään. Kohteen etelä-, keski- ja pohjoisosissa on panssarivaunun kivieste, joka ei alunerinkään ole ollut yhtenäinen. Lisäksi estekiviä on jonkin verran poistettu.

 

 

 

©2019 Rooliopas Rissanen - suntuubi.com