Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

MIEHIKKÄLÄ, VUOLTEENKOSKI

Kohde on osa Salpalinjaan kuuluvaa puolustusketjua, jonka rakentaminen aloitettiin 1940. Se sijaitsee neljässä osassa Vuolteenkosken ympäristössä. Kohteen eteläosassa, Vuolteenkosken kaakkoispuolella on teräsbetonista rakennetut konekiväärikupukorsu nro 252, panssaritorjuntatykin pesäke nro 433, konekiväärikorsu 302 sekä majoituskorsu 427. Kohteen keskiosassa on teräsbetonista tehdyt panssaritorjuntatykin ja konekiväärin korsu 301, tulenjohtokorsu 384 sekä majoituskorsu 303. Kohteen pohjoisosassa ovat majoituskorsu 312 sekä konekiväärikorsu 304. Korsujen välissä on kenttälinnoitettuja taistelu- ja yhdyshautoja ampumapesäkkeineen sekä useita panssarivaunun kiviestelinjoja, joita ei ole tutkittu kauttaaltaan. Päätorjuntasuuntana on itä. Esteitä sijaitsee myös kohderajauksien ulkopuolella mm. Kylmälänlammen etelärannoilla. Vuolteenkosken kohde kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

MIEHIKKÄLÄ, RIIHIMÄKI

Kohde on osa Salpalinjaan kuuluvaa puolustusketjua, jonka rakentaminen aloitettiin 1940. Se sijaitsee kahdessa osassa Riihimäki-nimisen mäen ympäristössä. Kohteen länsiosassa, Kylmälänlammen itärannalla on teräsbetonista tehdyt konekiväärikorsu nro 307 ja panssaritorjuntatykin ja konekiväärin korsu 306. Kohteen itäosassa, Riihimäellä on imubetonimenetelmällä valetut miehistökorsut eli pallokorsut nrot 625 ja 624. Riihimäen etelä- ja kaakkoisosassa ovat panssaritorjuntatykin ja konekiväärin kaksikerroksinen korsu 352, tulenjohtokorsu 314, majoituskorsu 316 sekä kolmikerroksinen panssaritorjuntakiväärille ja konekiväärille tarkoitettu korsu nro 308. Korsujen välissä on kenttälinnoitettuja taistelu- ja yhdyshautoja ampumapesäkkeineen sekä useita panssarivaunun kiviestelinjoja, joita ei ole tutkittu kauttaaltaan. Päätorjuntasuuntina ovat itä ja etelä. Riihimäen kohde kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. Panssaritojuntakiväärin ja konekiväärin yhdistelmäkorsu sekä kaksikerroksinen panssaritorjuntatykin ja konekiväärin korsu ovat Salpalinjalla harvinaisia linnoituslaitetyyppejä.

MIEHIKKÄLÄ, HYYHMÄVUORI

Kohde on osa Salpalinjaan kuuluvaa puolustusketjua, jonka rakentaminen aloitettiin 1940. Se sijaitsee Hyyhmävuori-nimisellä mäellä ja mäen kaakkoispuolella, Piikinojansuon itäpuolella. Rakolantien varressa on kolme imubetonimenetelmällä valettua miehistökorsua eli pallokorsut nrot 621 – 623. Piikinojansuon koillispuolella olevalla metsäalueella ovat teräsbetonista rakennetut konekiväärikorsu nro 309 ja kahden konekiväärin kupukorsu 310/443. Kummallekin korsulle on viitoitus ja ne on varustettu opastauluilla. Saman mäen pohjoispuolella on konekiväärikorsu nro 313. Kohteen pohjoisosassa, Hyyhmävuorella on kaksi keskeneräistä korsua nrot 355 ja 354, joista viimeksi mainittu on varustettu teräksisellä konekiväärikuvulla. Korsujen välissä on kenttälinnoitettuja taistelu- ja yhdyshautoja ampumapesäkkeineen sekä useita panssarivaunun kiviestelinjoja, joita ei ole tutkittu kauttaaltaan. Päätorjuntasuuntina ovat itä ja etelä. Häyhinlammen pohjoisrannalla on estekivilouhos. Hyyhmävuoren kohteen eteläosa kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

©2019 Rooliopas Rissanen - suntuubi.com