Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

MIEHIKKÄLÄ, ORJANSAARENSUO

Kohde on osa Salpalinjaan kuuluvaa puolustusketjua, jonka rakentaminen aloitettiin 1940. Se sijaitsee Orjasaarensuon länsipuoleisella metsäalueella. Kohteen eteläosassa on konekiväärikupukorsu nro 374, joka on osaksi rakennettu hirsistä sekä teräsbetoninen konekiväärikorsu nro 373. Korsujen ympäristöissä ja taustoilla on kallioon louhittuja ja maahan kaivettuja yhdys- ja taisteluhautoja tuliasemineen sekä korsukuoppia, joita ei ole tutkittu kauttaaltaan. Kohteen pohjoisosan kenttälinnoitettua aluetta ei ole tutkittu maastossa. Päätorjuntasuunnat ovat pohjoiseen ja itään. Kohteen pohjois- ja itäpuolella on panssarivaunun kivieste.

MIEHIKKÄLÄ, JUURIKKOJÄRVI

Kohde on osa Salpalinjaan kuuluvaa puolustusketjua, jonka rakentaminen aloitettiin 1940. Se sijaitsee Juurikkojärven eteläpuolella, Raunio-nimisen suon ja Syvän Valkjärven välisellä metsäalueella. Kohteen länsipäässä on konekiväärikupukorsu nro 374, joka on osaksi rakennettu hirsistä sekä teräsbetonista rakennetut konekiväärikorsu nro 366, majoituskorsu 376 ja tulenjohtopesäke 575. Kohteen keskiosassa ovat teräsbetoniset konekiväärikorsu nro 365 ja majoituskorsu 372 sekä teräksinen konekiväärikupupesäke 602. Korsujen ympäristöissä ja taustoilla on lähinnä maahan kaivettuja yhdys- ja taisteluhautoja tuliasemineen sekä korsukuoppia, joita ei ole tutkittu kauttaaltaan. Päätorjuntasuunta on kaakkoon. Kohteen eteläpuolella on panssarivaunun kolmirivinen kivieste.

MIEHIKKÄLÄ, TIAISKORVENMÄKI

Kohde on osa Salpalinjaan kuuluvaa puolustusketjua, jonka rakentaminen aloitettiin 1940. Se  sijaitsee Tiaiskorvenmäen etelärinteellä, Tiaiskorvenpolun länsipuolella, nuoressa kuusikossa. Kohteessa on maahan kaivettu taisteluhauta, jonka torjuntasuunta on kaakkoon. Haudan länsipäässä on betoninen tuliasema, jonka sisään on valettu panssarivaunun teräksinen torni. Rakenne on ainoa laatuaan koko Salpalinjan puolustusketjun alueella. Kohteesta ei ole löytynyt kirjallisia lähteitä.

©2019 Rooliopas Rissanen - suntuubi.com