Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

ROOLIOPAS RISSASEN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA

 

TOIMINNAN KUVAUS

Tätä suunnitelmaa noudatetaan Kari Suoknuutin järjestämillä opastuksilla. Opastukset voivat tapahtua Virolahden, Miehikkälän, Luumäen ja Lappeenrannan alueilla. Opastukset tapahtuvat sulan maan aikaan kävellen tai polkupyörällä  maastossa maastopolkuja ja yleisiä teitä pitkin.  Hiihtovaellukset talvella ovat myös mahdollisia. Tilauksesta voidaan järjestää nuotiokahvit tai yliyön opastuksen. Opastukset voivat olla myös kohdeopastuksia.

TURVALLISUUSORGANISAATIO

Kokonaisvastuu opastuksilla on Kari Suoknuutilla, 040 506 8087. Hän on suorittanut EA1-kurssin 18.10.2017.

ENNAKOITAVAT VAARATILANTEET JA NIIDEN VAIKUTUKSET

Mahdollisia vaaratilanteita maastossa on raajojen venähdykset ja nyrjähdykset, kaatumiset, hiertymät, haavat, ampiaisen/käärmeen pistot sekä mahdolliset sairauskohtaukset. Liikenneonnettomuuksien mahdollisuus on ylitettäessä tai liikuttaessa yleisillä teillä.

TOIMENPITEET VAARATILANTEIDEN EHKÄISEMISEKSI

Maastossa ja tiestöllä liikutaan oppaan johdolla. Kohteisiin mm. korsut tutustuessa varoitetaan lyömästä päätä matalissa tiloissa sekä  kompastumasta kynnyksiin ja monttuihin. Opastukselle ilmoittautuessa opas on pyytänyt ottamaan mukaan oma taskulamppu sekä pukeutumaan vaellukseen sopivilla varusteilla. Maastoreitit on pyritty suuntaamaan siten, ettei liikuta kaikkein vaikeakulkuisimmissa maastoissa. Väsymyksen ja mahdollisen lämpöuupumuksen ehkäisemiseksi liikkumisvauhti on verkkaista ja tarvittaessa pidetään taukoja. 

Yleisillä teillä liikuttaessa noudatetaan liikennesääntöjä.

Opas ohjeistaa vaeltajille telttojen lämmityksen, tulipalojen torjunnan, ympäristöasiat sekä uintiin liittyvät turvallisuusasiat. Opastuksilla noudatetaan jokamiehen oikeuksia eikä mennä pihapiireihin.

OHJEITA ONNETTOMUUS JA VAHINKOTILANTEITA VARTEN

Pienet tapaturmat hoidetaan oppaan mukana olevalla ensiapu-laukulla. Sairauskohtaustapauksissa annetaan tapahtumapaikalla ensiapu ja hälytetään apua numerosta 112. Samalla tulee maastossa järjestää oppaan johdolla opastus pelastusajoneuvoille.

Mahdollisissa liikenneonnettomuustapauksissa annetaan ensiapu tapahtumapaikalla, hälytetään apua numerosta 112 sekä varoitetaan ja opastetaan muuta liikennettä. Opastuksessa käytetään merkittyjen teiden nimiä.

Havaittaessa maastossa kulo oppaan johdolla ryhdytään alkusammutukseen maastosta löytyvillä välineillä sekä hälyttää apua numerosta 112.

 

©2019 Rooliopas Rissanen - suntuubi.com